Katarina Emeršič Polić (odvetnica)

civilno pravo
Katarina Emeršič Polić je leta 2014 na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomirala z diplomskim delom »Argumentacija človekovega dostojanstva v (ustavno)sodni praksi« pod mentorstvom akad. prof. dr. Marijana Pavčnika. Leta 2016 pa je z odliko zaključila podiplomski študij na Pravni fakulteti v Ljubljani z zagovorom magistrske naloge »Pravica do vode v mednarodnem pravu« pod vodstvom mentorice prof. dr. Vasilke Sancin. Leta 2015 in 2016 je prejela tudi tri priznanja in pohvale za odmevne dosežke na področju obštudijskih dejavnosti, ki jih senat Pravne fakultete podeli le najboljšim študentom.

Med študijem je zimski semester v 4. letniku opravila na Univerzi Paris Ouest Nanterre La Defense. Bila je članica ekipe Pravne fakultete na mednarodnem tekmovanju Concours européen des droits de l’homme René Cassin, ki je potekalo v celoti v francoščini na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu, kasneje pa tudi članica ekipe na mednarodnem tekmovanju World Human Rights Moot Court Competition, ki poteka v angleškem in francoskem jeziku na sedežu Združenih Narodov v Ženevi. Ekipi sta se na obeh tekmovanjih uvrstili v polfinale. Nenazadnje pa je prejela tudi dve nagradi na tekmovanju Model United Nations, ki je potekalo na sedežu Organizacije ZN za kmetijstvo in prehrano v Rimu.

Leta 2015 je bila pravna svetovalka na EU delegaciji pri Svetu Evrope v Strasbourgu in je bila med drugim odgovorna za poročanje dogajanja v odborih pravnih strokovnjakov in o izdanih sodbah Evropskega sodišča za človekove pravice. V letu 2016 pa je na medvladni organizaciji Parliamentary Assembly of the Mediterranean na Malti opravljala delo pravne svetovalke. Med tem časom je sodelovala tudi v pravni svetovalnici LGBT, kjer je osebam LGBT svetovala in nudila informacije o njihovem pravnem položaju in o pravnih poteh za uveljavljanje njihovih pravic. V odvetniški družbi (takrat še) Pirc Musar & partnerji se je zaposlila novembra 2016. 15.1.2021 je pri Odvetniški zbornici Slovenije zaprisegla kot odvetnica.

Katarina tekoče govori angleško, francosko in italijansko.

Področja Prakse:
  • Odškodninsko pravo
  • Družinsko pravo
  • Medicinsko pravo
Izobrazba:
  • Pravna fakulteta, Ljubljana, Argumentacija človekovega dostojanstva v (ustavno)sodni praksi (2014)
  • Pravna fakulteta, Ljubljana, Pravica do vode v mednarodnem pravu (2016)
Poklicna Pot:
  • Svet Evrope v Strasbourgu
  • Parliamentary Assembly of the Mediterranean
  • Pravna svetovalnica LGBT
  • Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle