Področja dela

Posvet s strokovnjakom?

O nas

Smo ekipa izkušenih pravnic, ki nas vodita dr. Nataša Pirc Musar in mag. Rosana Lemut Strle. Nataša je bila 10 let informacijska pooblaščenka, Rosana pa njena namestnica. Skupaj sta vodili nadzorni organ za področje varstva osebnih podatkov in dostopa do informacij javnega značaja. Obe sta si pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije pridobili široko paleto znanja tudi iz drugih pravnih področij.

Naša časovnica

Ustanovitev podjetja
Družba dobi partnerico
Nova širitev
Povečanje obsega poslov
Spremba naziva družbe
EU Projekt
Odvetniško družbo Pirc Musar je po končanem drugem mandatu na funkciji Informacijske pooblaščenke Republike Slovenije ustanovila dr. Nataša Pirc Musar.
Po prihodu v družbo januarja 2015 mag. Rosana Lemut Strle postane 50% partnerica družbe, naziv družbe se spremeni v Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji, število zaposlenih 4.
Družbi se pridruži izkušena odvetnica Ines Rostohar, število zaposlenih 5.
Družbi se pridruži mlada in sposobna odvetnica Alja Poljšak, število zaposlenih 6.
Naziv družbe se spremeni v Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, število zaposlenih 6.
Zaradi v letu 2017 pridobljenega EU projekta – razvoj portala za pomoč pri skladnosti z GDPR, zaposlimo še dve sodelavki, število zaposlenih 8.

16.12.2014
21.3.2016
1.4.2017
1.2.2018
18.10.2018
1.1.2019

Naše odvetnice

dr. Nataša Pirc Musar

Odvetnica & partnerica

mag. Rosana Lemut Strle

Odvetnica & partnerica

Ines Rostohar

Odvetnica

Alja Poljšak

Odvetnica

Zanimiva sodna praksa

5 dni nazaj
Pri posegih v zasebnost ni potrebno dokazovati škode

Tematski park mora dečku izplačati odškodnino, ne glede na to, da povzročitev škode ni bila izkazana …

15.06.2016
ZDA želijo sodelovati v postopku pred irskim sodiščem
ZDA so se odločile, da bi želele sodelovati v postopku pred…
03.02.2016
Sodba ESČP v zadevi MTE in index.hu proti Madžarski
Madžarska nacionalna sodišča so denarno kaznovala dva spletna portala zaradi komentarjev…

Zadnje novice

včeraj
Varstvo osebnih podatkov – izziv našega časa

Za Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov – GDPR velja splošno prepričanje. da gre za birokratske in nesmiselne zahteve. To je daleč od resnice, saj je uredba dala upravljalcem podatkov priložnost, da zgradijo trdnejši in trajnejši odnos do svojih strank in zgradijo zaupanje, ki je v današnji, digitalni dobi že skoraj izginilo.

pred dvema tednoma
Mobing na delovnem mestu
Mobing na delovnem mestu  - ko odnosi med sodelavci rezultirajo v…
25.01.2018
Svoboda izražanja ne pomeni pravice do laganja
Dr. Nataša Pirc Musar, odvetnica Le svoboden in neomejevan tisk lahko…

Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle je nosilka naložbe v projekt »Celostna storitev upravljanja in spremljanja varstva osebnih podatkov v digitalnih okoljih« v partnerstvu s podjetjem Ascaldera.

Inovativna storitev, ki jo bosta partnerja razvila v projektu Priv.HUB, bo pilotni projekt na področju kibernetske varnosti, s poudarkom na varovanju osebnih podatkov. V konzorciju sta dva komplementarna partnerja, ki prihajata iz različnih branž: eno podjetje obvladuje pravne vidike varovanja osebnih podatkov, drugo pa izdelavo tehnoloških rešitev za varovanje osebnih podatkov. Podjetji tako skupaj obvladata paleto različnih poslovnih ekosistemov. Znotraj projekta Priv.HUB bosta svoje programske aplikativne rešitve in pametno IT infrastrukturo razvili v novo inovativno storitev, ki bo pilotno tehnologijo ponudila tudi v prid zaupanja posameznikov do procesov obdelav osebnih podatkov in ne le tehnoloških funkcionalnosti.

Vrednost projekta je ocenjena na 617.186,45 EUR, 60 % del naložbe financirata konzorcijska partnerja, 40 % del naložbe pa sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.