Vstopna stran

Področja dela

Posvet s strokovnjakom?

O nas

Smo ekipa izkušenih pravnic, ki nas vodita dr. Nataša Pirc Musar in mag. Rosana Lemut Strle. Nataša je bila 10 let informacijska pooblaščenka, Rosana pa njena namestnica. Skupaj sta vodili nadzorni organ za področje varstva osebnih podatkov in dostopa do informacij javnega značaja. Obe sta si pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije pridobili široko paleto znanja tudi iz drugih pravnih področij.

Naša časovnica

Ustanovitev podjetja
Družba dobi partnerico
Nova širitev
Povečanje obsega poslov
Spremba naziva družbe
EU Projekt
Družba dobi novo partnerico
Družba zaposli še eno odvetnico
Odvetniško družbo Pirc Musar je po končanem drugem mandatu na funkciji Informacijske pooblaščenke Republike Slovenije ustanovila dr. Nataša Pirc Musar.
Po prihodu v družbo januarja 2015 mag. Rosana Lemut Strle postane 50% partnerica družbe, naziv družbe se spremeni v Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji, število zaposlenih 4.
Družbi se pridruži izkušena odvetnica Ines Rostohar, število zaposlenih 5.
Družbi se pridruži mlada in sposobna odvetnica Alja Poljšak, število zaposlenih 6.
Naziv družbe se spremeni v Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, število zaposlenih 6.
Zaradi v letu 2017 pridobljenega EU projekta – razvoj portala za pomoč pri skladnosti z GDPR, zaposlimo še dve sodelavki, število zaposlenih 8.
Odvetnica Ines Rostohar postane tretja partnerica v družbi.
Leto 2020 zaključujemo z 9 zaposlenimi, družbi se je pridružila odvetnica Manca Trček, Ula Tomaduz in Katarina Emeršič Polić postaneta odvetnici in se vpišeta v imenik odvetnikov.

16.12.2014
21.3.2016
1.4.2017
1.2.2018
18.10.2018
1.1.2019
29.5.2019
31.12.2020

Naše odvetnice

dr. Nataša Pirc Musar

Odvetnica, specialistka za področje prava varstva osebnih podatkov in dostopa do javnih informacij, partnerica & direktorica družbe

mag. Rosana Lemut Strle

Odvetnica & partnerica

Ines Rostohar

Odvetnica & partnerica

Zanimiva sodna praksa

06.06.2021
Big Brother Watch v Združeno kraljestvo

Skupine za človekove pravice so uspele pred Evropskim sodiščem za človekove pravice glede režima množičnega nadzora v Združenem kraljestvu Primer:…

16.04.2021
ESČP - obvezno cepljenje je dopustno

Država lahko določi obvezno cepljenje Sodba je bila sprejeta 8.4.2021 V sodbi Velikega senata Evropskega sodišča za človekove pravice v…

18.01.2021
Množični nadzor BND

Sodba z dne 19.5.2020 Opravilna številka: 1 BvR 2835/17 Nemško ustavno sodišče: množični nadzor BND Zakon o nemški Zvezni obveščevalni…

Zadnje novice

17.08.2021
EDPS o prepoznavanju obraznih čustev

Prepoznavanje obraznih čustev (Facial Emotion Recognition – FER) je tehnologija, ki analizira mimiko tako statičnih slik kot video posnetkov, da bi…

12.07.2021
Vodnik varstva osebnih podatkov za 34 držav
ICLG (International Comperative Legal Guides) je družba, ki izdeluje preglede različnih pravnih področij, med njimi tudi s področja varstva osebnih podatkov.
22.06.2021
Priporočila EDPB za prenos podatkov v tretje države

EBPB je izdal potrjena priporočila 01/2020 o ukrepih, ki dopolnjujejo orodja za prenos podatkov v tretje države Priporočila so bila…

Odvetniška družba je članica združenj

Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle je nosilka naložbe v projekt »Celostna storitev upravljanja in spremljanja varstva osebnih podatkov v digitalnih okoljih« v partnerstvu s podjetjem Ascaldera.

Inovativna storitev, ki jo bosta partnerja razvila v projektu Priv.HUB, bo pilotni projekt na področju kibernetske varnosti, s poudarkom na varovanju osebnih podatkov. V konzorciju sta dva komplementarna partnerja, ki prihajata iz različnih branž: eno podjetje obvladuje pravne vidike varovanja osebnih podatkov, drugo pa izdelavo tehnoloških rešitev za varovanje osebnih podatkov. Podjetji tako skupaj obvladata paleto različnih poslovnih ekosistemov. Znotraj projekta Priv.HUB bosta svoje programske aplikativne rešitve in pametno IT infrastrukturo razvili v novo inovativno storitev, ki bo pilotno tehnologijo ponudila tudi v prid zaupanja posameznikov do procesov obdelav osebnih podatkov in ne le tehnoloških funkcionalnosti.

Vrednost projekta je ocenjena na 617.186,45 EUR, 60 % del naložbe financirata konzorcijska partnerja, 40 % del naložbe pa sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.