Vstopna stran

Področja dela

Posvet s strokovnjakom?

O nas

Smo ekipa izkušenih pravnic, ki nas vodita dr. Nataša Pirc Musar in mag. Rosana Lemut Strle. Nataša je bila 10 let informacijska pooblaščenka, Rosana pa njena namestnica. Skupaj sta vodili nadzorni organ za področje varstva osebnih podatkov in dostopa do informacij javnega značaja. Obe sta si pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije pridobili široko paleto znanja tudi iz drugih pravnih področij.

Naša časovnica

Ustanovitev podjetja
Družba dobi partnerico
Nova širitev
Povečanje obsega poslov
Spremba naziva družbe
EU Projekt
Družba dobi novo partnerico
Odvetniško družbo Pirc Musar je po končanem drugem mandatu na funkciji Informacijske pooblaščenke Republike Slovenije ustanovila dr. Nataša Pirc Musar.
Po prihodu v družbo januarja 2015 mag. Rosana Lemut Strle postane 50% partnerica družbe, naziv družbe se spremeni v Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji, število zaposlenih 4.
Družbi se pridruži izkušena odvetnica Ines Rostohar, število zaposlenih 5.
Družbi se pridruži mlada in sposobna odvetnica Alja Poljšak, število zaposlenih 6.
Naziv družbe se spremeni v Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, število zaposlenih 6.
Zaradi v letu 2017 pridobljenega EU projekta – razvoj portala za pomoč pri skladnosti z GDPR, zaposlimo še dve sodelavki, število zaposlenih 8.
Odvetnica Ines Rostohar postane tretja partnerica v družbi.

16.12.2014
21.3.2016
1.4.2017
1.2.2018
18.10.2018
1.1.2019
29.5.2019

Naše odvetnice

dr. Nataša Pirc Musar

Odvetnica & partnerica, direktorica družbe

mag. Rosana Lemut Strle

Odvetnica & partnerica

Ines Rostohar

Odvetnica & partnerica

Manca Trček

Odvetnica

Zanimiva sodna praksa

pred enim mesecem
Dostop žrtev zlorab do informacij o storilcih v Veliki Britaniji
Če menite, da vas je posameznik, ki dela z otroki, spolno zlorabil, vendar zaradi tega ni bil nikoli preganjan, je razumljivo, da bi morda želeli vedeti, ali je bila ta oseba uvrščena na formalni seznam oseb, ki jim ni dovoljeno opravljati regulirane dejavnosti z otroki
pred enim mesecem
Odgovornost delodajalca za delavca, ki je kršil varstvo podatkov
Vrhovno sodišče je zaključilo, da sta prvostopenjski sodnik in Višje sodišče v več pogledih napačno razumela načela, ki urejajo odgovornost delodajalca za ravnanje svojih zaposlenih.
pred tremi meseci
Strinjanje s piškotki – navodila upravljavcem skladno s sodbo SEU
Sodba SEU določa, da mora biti soglasje glede piškotkov nedvoumno, natančno in da ga je mogoče podati izključno z aktivnim ravnanjem.

Zadnje novice

pred dvema tednoma
KLAVZULA »VIDENO-KUPLJENO«

V kupoprodajnih pogodbah za rabljene stvari tako za nepremičnine kot za vozila pogosto naletimo na klavzulo »videno-kupljeno«. Navedena pogodbena klavzula…

pred štirimi tedni
Je letošnja matura zrelostni izpit za RIC in MIZŠ ali za dijake
Kljub temu, da so vrtci in šole zaradi pandemije zaprti, naj bi letošnja matura potekala kot prejšnja leta. Zakaj taka odločitev?
pred enim mesecem
Vpliv epidemije COVID-19 na plačevanje najemnine poslovnih prostorov
Razglasitev epidemije COVID-19 (razglašene 12.03.2020 s strani Vlade RS) je močno posegla v obseg opravljanja nekaterih storitev, ki so jih gospodarski subjekti opravljali oziroma ponujali tudi v najetih poslovnih prostorih.

Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle je nosilka naložbe v projekt »Celostna storitev upravljanja in spremljanja varstva osebnih podatkov v digitalnih okoljih« v partnerstvu s podjetjem Ascaldera.

Inovativna storitev, ki jo bosta partnerja razvila v projektu Priv.HUB, bo pilotni projekt na področju kibernetske varnosti, s poudarkom na varovanju osebnih podatkov. V konzorciju sta dva komplementarna partnerja, ki prihajata iz različnih branž: eno podjetje obvladuje pravne vidike varovanja osebnih podatkov, drugo pa izdelavo tehnoloških rešitev za varovanje osebnih podatkov. Podjetji tako skupaj obvladata paleto različnih poslovnih ekosistemov. Znotraj projekta Priv.HUB bosta svoje programske aplikativne rešitve in pametno IT infrastrukturo razvili v novo inovativno storitev, ki bo pilotno tehnologijo ponudila tudi v prid zaupanja posameznikov do procesov obdelav osebnih podatkov in ne le tehnoloških funkcionalnosti.

Vrednost projekta je ocenjena na 617.186,45 EUR, 60 % del naložbe financirata konzorcijska partnerja, 40 % del naložbe pa sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.